Hero Image

Otkrića i razvoj

Uz pomoć najnovijih znanstvenih dostignuća pružamo ljudima širom svijeta važne lijekove i cjepiva. To je svrha našega rada.

Rad u našim laboratorijima pridonosi spašavanju i poboljšanju nebrojenih života. Zahvaljujući svojim istraživačima svjetske klase, najnovijoj tehnologiji i odlučnoj usmjerenosti na znanstvenu izvrsnost, MSD je među vodećim tvrtkama u otkrivanju i razvoju novih načina liječenja i sprečavanja bolesti.

Znanstvena otkrića i razvoj oduvijek su bili temelj naše tvrtke. Danas provodimo klinička istraživanja u mnogim terapijskim područjima, kao što su zarazne bolesti, cjepiva i rak. Osim toga, da bismo bili još bliže svom cilju, tj. spašavanju i poboljšanju života u cijelom svijetu, proširujemo svoja istraživanja i na nova područja.

Jeste li znali?

Otkrivanje i razvoj lijeka dugotrajan je i zahtjevan postupak, a započinje proučavanjem uzroka bolesti ili stanja. Ako se dokaže da novi spoj obećava, onda ga se nastavlja dalje ispitivati, što traje godinama. Prije nego što se lijek stavi na tržište, mora se dobiti odobrenje regulatornih tijela. Vrlo mali postotak spojeva koji se počnu proučavati prežive nemilosrdan proces istraživanja, razvoja i ispitivanja da bi naposlijetku postali lijekovi.